Maasdrielhof

Update 25-5-2016

het PGZO heeft haar rol als luis in de pels weer moeten inzetten. Het schijnt dat onze melding heel wat teweeg heeft gebracht, zelfs de stadsdeelsecretaris heeft zich ermee moeten bemoeien. Er zijn wat mailtjes heen en weer gegaan. De opzichter is ontslagen. Als deze opzichter die het stadsdeel extern had ingehuurd van te voren z'n werk goed had gedaan, dan lag het terrein er niet zo onveilig bij. Nu hebben ze persoonlijk een rondje gedaan samen met Ronald. De verantwoordelijke ambtenaar heeft Ronald gevraagd om vanmorgen een schouw te doen. Tesamen met de aannemer en de stadsdeelopzichter hebben ze de situatie van de Maasdrielhof gecheckt. De verantwoordelijke ambtenaar zegt heel blij te zijn met de expertise van onze Kit! (=kenner integrale toegankelijkheidsrichtlijnen).

 

Als het goed is ligt maandag alles volgens de richtlijnen erbij en kunnen de mensen die afhankelijk zijn van goede toegankelijkheid, weer vrolijk naar buiten. Alhoewel dat valt te betwijfelen want slechte toegankelijkheid is niet het enige wat de gemoederen bezig houdt op de Maasdrielhof. Ze hebben daar ook iets met de dood maar daar zijn weer andere bewoners actief mee  ;-)

24-5-2016

Op aansporen van Ronald zijn we vanavond de Maasdrielhof gaan checken om te kijken of er enige verbetering is qua toegankelijkheid. Na de afgelopen keer met Roy heeft Ronald de slechte toestand gemeld aan de verantwoordelijke ambtenaar.

Ronald weet dat er een ‘Zo werken wij in Amsterdam, ZWIA-richtlijn geldt bij dit soort werkzaamheden. Ronald is de enige want zelfs bij Cliëntenbelang Amsterdam wisten ze het niet. Ook onze eigen Amsterdamse stadsergonoom weet het niet.

Maar gelukkig de ambtenaar wist het wel en na wat emailuitwisselingen heeft de ambtenaar laten weten dat hij de aannemer heeft vermaand om de huidige noodmaatregelen te verbeteren. Morgen gaat hij samen met Ronald een schouw houden.

Daarom ging ik vandaag mee met Ronald om te checken hoe het voor de rolstoeler erbij ligt. Ik zag en voelde verbetering. Er liggen nu dubbele matten en ze liggen wat steviger. Nog niet de hele omgeving is verbeterd. De oude stoeptegels liggen nog steeds te schuin waardoor de scoot helt. Daar durfde ik niet verder. Ronald heeft alles weer netjes met de camera vastgelegd.

 

De kwestie van de toegangsdeur die knelt waardoor het moeilijk open of dicht gaat moet ik wel melden bij Stadgenoot zelf. Daar gaat deze ambtenaar niet over.

 

Deze check was na onze middagje Wijksafari. Ons werk speelt zich niet af als een reguliere werkdag. Het gaat maar door en je bent altijd standby.

Na de Wijksafari gingen we voor ons maaltje wederom naar Buurthuis De Bonte Kraai. 

Daar zat Urwin Vyent in overleg met de senioren van het buurthuis. Hij zag ons, smileyde en kwam ons begroeten. Vanzelfsprekend je raakt dan in gesprek. Ook weer over het werk. Gelukkig is hij het met ons eens. PGZO heeft toegankelijkheid op de kaart gezet maar hij mist de commitment van alle andere organisaties. Zij zijn er niet mee bezig. Hij wil een conferentie. Dat is goed Urwin. Gaan we regelen. Zorg je voor het geld?.

Hij zei ook iets anders interessants. De buurthuizen moeten door het volk gerund worden. Oeh! En heeee … wat zegtie nou? Ik stak mijn duim omhoog. Ben ik het mee eens maar uhhhh …. heee … dat doe je niet zomaar ff. Nee zegttie hij mist leiderschap.Ja dat heb ik hem wel vaker horen zeggen. Maar ik begrijp hem niet. Dus probberde ik dit keer met doorvragen te snappen wat hij bedoelt. Helaas het gesprek konden we niet afmaken want een ambtenaar kwam hem redden. En daar was hij blijhij meeee!

Hij weg wij eten toen gauw nog naar de Maasdrielhof.

 

Ps. Onze Brenda informeert ons ons regelmatig over de toegankelijkheidstoestand van de Maasdrielhof. Zij is daar ons oogje in het zeil. Zij is afhankelijk van goede toegankelijkheid.

Archief

Reactie schrijven

Commentaren: 0