2023

Playlist op YOUTUBE

https://bit.ly/43VcU79

2022

2 juni 2022

Het fotoalbum is bijgewerkt.

https://photos.app.goo.gl/rX37V6zbkrvxEXMu5

 

Gehandicapten die mee willen doen kunnen zich aanmelden bij het PGZO, carryonthemove@gmail.com, facebook of twitter.
(sorry wij hebben geen telefoniste).

Carry in de tuin

 

Een paar dagen terug was ik voor de eerste keer dit jaar in onze tuin. Mijn collega’s zijn al druk bezig geweest met zaaien. Eerst binnen en nu buiten.

2021 stond in het teken van opbouw en 2022 gaat als alles meezit lekker bloeien en groeien. Wat zijn wij gezegend dat het gelukt is en op zo’n mooie plek. Soms zit het tegen soms zit het mee. The way of live. Nu de wind meezit gaan we d’r eens lekker van meegenieten. Alhoewel de wind niet te boos moet worden want er liggen wel wat bomen plat.

 

Sally is druk het boeltje te coördineren en het Groen Platform is druk om onze platform te leren tuinieren. En ik ben bezig de opening te regelen (naast al het andere werk dat ook moet gebeuren).

 

Het is nu nog een beetje een kale boel precies zoals het in de natuur eraan toegaat. Maar spring has arrived dus de aard van deze tijd is weer aan zet.

Tijd voor bloei.

 

Kom je meedoen?

We gaan er ook andere activiteiten organiseren zoals excursies en themabijeenkomsten.

 

Dit is het fotoalbum via google

https://photos.app.goo.gl/rX37V6zbkrvxEXMu5

Kroniek

  1. 22042022 opening
  2. 25052021 tuin gaat door
  3. 03092021 vergadering
  4. 13092021 Amsterdam.nl
  5. 05102021 sleutels
  6. 11102021 brainstorm tuinplan
  7. 27032022 blog op fb

 

Tuin in wording

5 augustus 2021
Wij van het Platform Gehandicapten Zuidoost hebben een initiatief geplant bij Stadsdeel Zuidoost.
Door Corona kunnen wij elkaar niet meer in een binnenruimte ontmoeten daarom verkassen wij naar de buitenlucht. Helaas kon dat niet in andere moestuinen omdat die niet toegankelijk zijn. Dus moesten wij er zelf aan beginnen.
Wij zijn verheugd dat onze wens naar een hele mooie plek in het Gaasperpark is toegegroeid. Met een MIVA toilet dichtbij en een beheerruimte.
De tuin wordt een proeftuin voor toegankelijkheid. Het wordt nu aangelegd door een hovenier dankzij de gemeente en in het bijzonder Stadsdeel Zuidoost.
De bakken zijn nu nog te hoog maar dat wordt aangepast. Wij verwachten ergens begin september te starten.
Helaas tijden zijn veranderd. Wij zullen ons volgens de corona veiligheidsvoorschriften blijven gedragen want de meeste van ons hebben een kwetsbare gezondheid.  Daarom is het belangrijk voor ons dat wij vooraf weten wie mee wil doen. Wij gaan met roosters werken. Middels een planning worden mensen ingedeeld in een schema om te voorkomen dat er een te grote groep aanwezig is op hetzelfde moment.
Meld u zich a.u.b. vooraf aan. Gehandicapten die mee willen doen kunnen zich aanmelden bij het PGZO, carryonthemove@gmail.com, facebook of twitter.
(sorry wij hebben geen telefoniste).
Alhoewel het plantseizoen alweer op z’n retour is , valt er nog genoeg te doen bijvoorbeeld de tuin winter- en 2022 klaar te maken. Ook zullen er andere activiteiten , niet perse tuinieren, worden georganiseerd.
Hartelijke groet van ons,
namens ons Caroll Sastro woordvoerder
PS wij blijven toejuichen dat ook in andere moestuinen, toegankelijkheid zal opgroeien.