Metrostation Bullewijk

14 juli 2017 actie actie actie

22-5-2017

Reacties op Facebook

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=461273370886175&set=a.156230981390417.1073741832.100010105476679&type=3&theater

 

Station Bullewijk is voorlopig niet te gebruiken voor scootmobielers en voor bepaalde elektrische rolstoelers. Dat maakt me woest. 

Door de melding van Cor van Drongelen (een elektrische rolstoelster) ben ik erachter gekomen.

 

Het gemak waarmee ze aannemen dat je ff een station verder of terug kan, vind ik #discriminatie! Want alle anderen kunnen er terecht behalve de scootmobielers en bepaalde elektrische rolstoelers. En wat als je met meer personen bent, dat moeten zij op de koop toe nemen dat ze dankzij jou, van jou worden gescheiden of ze een stuk moeten meelopen. Lekker dan, daar neem je de metro voor. De GVB telt jouw participatie gewoon niet mee.

Luister ik woon niet in de land waar deze luxe er niet is, ik woon in een land waar deze luxe er wel is alleen voor sommigen niet.

 

Het gemak waarmee men aanneemt dat ik moet inleveren vind ik stuitend. Of dat ze het je nog even extra moeilijker gaan maken. Je  integratie is van minder belang. Het is een heel tegenstrijdige boodschap want je wordt geacht mee te doen, ondertussen word je belemmerd door allerlei beperkingen door hoe ze je behandelen en hoe ze over je participatie beslissen.

Mijn agenda is retevol. Als mijn scoot van me wordt afgepakt kan ik werkelijk geen kant meer op en ligt alles in mijn agenda stil.

De reden waarom ik afhankelijk bent van een scootmobiel wordt niet erkend als noodzakelijk.  

1. Je moet een eigen bijdrage betalen, (elektrische)rolstoelen niet, terwijl het eigenlijk ook gewoon een elektrisch aangedreven rolstoel is maar dan met een stuur. Het is veel onhandiger met manoeuvreren en je hebt veel meer gebruikersruimte nodig.

2. Je moet maar slikken dat je wordt opgescheept met een 2dehands apparaat. Een ondeugdelijk ding met mankementen en gevoelig voor storingen, valt zomaar uit elkaar, of stopt gewoon met rijden of onderdelen vallen eraf. Tis maar net wat ze in het depot hebben staan.

3. Als je om een reparatie vraagt krijg je geen prioriteit want je wordt geacht je te kunnen redden zonder dat ding. Maar dat ik zonder niet zelfstandig verder kan, telt niet. 

4. Vaak zijn de liften niet diep genoeg waardoor je met de scoot er niet in past. Terwijl er wel al een algemene norm is voor de grote van liften, minimaal brancardformaat.

5. In het Tropisch museum mag je de lift niet in met de scoot. Ze hebben wel een leenrolstoel voor je. Ze beslissen wel even over je zelfstandigheid.

6. In het Rijksmuseum mag je er helemaal niet in. Ook daar moet je over in een rolstoel, weg ermee je eigen regie. Zo’n rijke instelling, verbouwd met miljoenen. Zelfs de koepel belangenbehartigingsorganisatie Clientenbelang Amsterdam en de Centrale WMO adviesraad doen er niets aan. Sterker nog ze werken eraan mee.

Ik weet het er zijn ook deugnieten, scootmobielers die zich niet deugen (of niet willen), maar die heb je bij alles. Als je mens betrapt op stelen, vind je ze toch niet allemaal een dief?

Daarom gaan wij actie voeren om scootmobielers te verenigen. We komen met een eerste bijeenkomst IN DE STOPERA speciaal voor de scootmobielers met als doel om samen tot een plan te komen om beter voor onszelf op te komen. Dus ben je scootmobieler, pas jij de schoen en wil je naar deze bijeenkomst?  Laat het me weten.

 

Maar nog even over Bullewijk, Cor van Drongelen doe je mee met AT5?

 

Carryonthemove

22-4-2017

Cor van Drongelen constateerde door eigen ervaring dat de lift van metrostation wel erg klein was. Ze heeft het gemeld aan ons.

 

Ronald en Caroll zijn gaan schouwen. Het klopt de lift heeft maar een kooidiepte van 1.40. Geen brancardformaat dus.

 

Ronald heeft het in de stukken nagekeken en het blijft om een tijdelijke lift te gaan. Dan nog! Daarom heeft hij een email gestuurd naar de contactpersoon met de hamvraag: kan er alsnog een grote lift komen waar ook scootmobielen en grote rolstoelen toch nog gebruik van kunnen maken?

 

We wachten het antwoord af.

De gemeente verbouwt de stations tot ruime en lichte stations waar reizigers zich veilig voelen.

Het PGZO volgt dit kritisch, heeft geadviseerd en zo her en der al bijgestuurd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0