Brief over toegang tot de Drecht

29102018

Na de positieve nieuwstweet van 7 augustus gebeurde er toch niets.

20 september 2018 reminder gestuurd via twitter. Stadgenoot zegt zsm contact met ons op te nemen. Het is nu 29 oktober 2018. Nog niets gehoord.

07082018

Vandaag kregen wij eindelijk antwoord van #Stadgenoot door toedoen van twitter, op een brief van 5 april 2018. Wij hoorden maar niets en toen heeft Caroll via twitter message benaderd.”Toen ging het pas echt lopen en ik ben zonet gebeld dat de opdracht is uitgezet. De deuropener wordt geplaatst volgens het advies van ons ‘bedieningselement moet zich bevinden op een hoogte tussen 80 en 120cm, en op minimaal 50 cm uit een inwendige hoek’.

 

Nu afwachten of het ook echt gaat gebeuren. Anja hou je het in de gaten?”.

Niet bij de knop kunnen betekent niet naar binnen kunnen zonder hulp of je moet zelf capriolen uithalen. Daarom hebben we om te beginnen een brief geschreven naar Stadgenoot om het te bespoedigen. Het schijnt een tijd geleden alweer gevraagd te zijn maar het duurt en het duurt maar. We beginnen altijd met een brief en in het ergste geval mondt het uit in actie voeren en de media erbij halen. Laten we hopen dat het niet zover komt want strijden om dit soort basale zaken hangt me werkelijk de keel uit.

Ze moeten daar snel een paal plaatsen!

 

Hieronder de tekst van onze brief geschreven door onze Kit en secretaris.

 

 

5 april 2018

 

Wooncentrum De Drecht

Niftrikhof 1

1106 SB Amsterdam Zuidoost

Telefoon: 020 – 696 54 51

 

Betreft: bediening/deuropener voor de toegangsdeur van de Drecht

 

Naar aanleiding van opmerkingen van verschillende bewoners van de Drecht hebben wij moeten constateren dat de bediening/deuropener voor de toegangsdeur van de Drecht, aan de zijde van het winkelcentrum en het gezondheidscentrum, niet voor iedereen toegankelijk is, waardoor niet alle bewoners zelfstandig gebruik kunnen maken van deze ingang.

De lezer voor de elektronische sleutel zit op een plaats waar iemand vanuit een rolstoel of scootmobiel niet, of niet makkelijk bij kan.

De toegankelijkheidsrichtlijnen schrijven voor dat een dergelijk bedieningselement zich moet bevinden op een hoogte tussen 80 en 120cm, en op minimaal 50 cm uit een inwendige hoek.

Ook bewoners met een beperking moeten, gelijkwaardig aan anderen, zelfstandig naar binnen kunnen.

Wij verzoeken u daarom het betreffende kastje te verplaatsen van de deurpost, naar een plek waar deze wel voor iedereen bereikbaar is.

Met vragen, of voor advies met betrekking tot integrale toegankelijkheid, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet

 

Platform Gehandicapten Zuidoost