ITs. Kick off

Wil je ook dat de Integrale Toegankelijkheid standaard, IT(s), de norm wordt?

 

Misschien vind je het dan interessant om deel te nemen aan deze meeting via Zoom.

Het betreft een eerste ontmoeting, de kick-off meeting. Voor geïnteresseerden volgen nog meer.

 

Wij zijn 4 dames met een beperking en we willen samen als werkgroep MOVE IT(s) het voor elkaar krijgen dat IT(s) via de wet tot beleid wordt gemaakt. Daarom willen we gaan lobbyen om dit voor elkaar te krijgen zodat bouwplannen Design for all worden.

Maar dit willen we niet alleen doen. In de meeting krijg je ook te horen hoe jij mee kunt helpen.

 

Op donderdag 17 maart van 19.30 tot 20.30 uur

gaat Funda Müjde als moderator live in Pakhuis de Zwijger in gesprek met de werkgroep MOVE IT(s), PBT Consult en diverse panelleden, zoals politici, ambtenaren en (ervarings)deskundigen om deze vraag te beantwoorden.

Tijdens de bijeenkomst kan je met vragen reageren; die worden dan beantwoordt.

 

Het VN verdrag handicap betreft de wet Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap die op 17 juli 2016 wet geworden. Maar in deze wet is niet verankerd dat gebouwen en buitenruimte moeten voldoen aan de richtlijnen volgens de Integrale Toegankelijkheid standaard, IT(s).

 

‘Wij willen erop kunnen vertrouwen dat IT(s) altijd als norm geldt bij zowel nieuwbouw als wel bestaande bouw en buitenruimte. De ene gemeente doet het wel de ander niet. Bestaande bouwregelgeving in Nederland, met name het Bouwbesluit 2012,  voldoet niet aan het vereiste in artikel 9 van de VN-verdrag Handicap. Het komt nog steeds voor dat gebouwen en buitenruimte niet Design for All zijn. Dit werkt validisme in de hand. Gehandicapten worden gediscrimineerd omdat zij NIET OP gelijkwaardige wijze deel kunnen nemen aan de maatschappij’.

 

Binnenkort zie je hier ook de promotiefilm met de filmsterren Jan Troost, Otwin van Dijk, Ineke Schimmelpenningh, Fini de Paauw en Salma Belmoussa.

 

Ben je slechtziend of blind? Er komt nog een knopje die je kan beluisteren. Ook willen wij graag vernemen hoe wij de 17de rekening kunnen houden met jullie.

Heb je een gehoor beperking? Ook van jullie willen wij graag vernemen hoe wij de 17de rekening kunnen houden met jullie.

 

Doe mee. Let’s MOVE IT(s)!

 

De werkgroep MOVE IT(s) bestaat uit:

-Caroll Sastro, Amsterdam. Ervaringsdeskundige, initiator MOVE IT(s) en voorzitter Platform Gehandicapten Zuidoost Partners

-Annemieke Goudsmit (Zaanstad). Ervaringsdeskundige en Initiator Toegankelijk Zaanstad;

- Pia Hendriks (Eindhoven) Ervaringsdeskundige, Mede-beheerder facebookgroepen "Nederland Toegankelijker" en "Europa Toegankelijk". Actief bij Klankbordgroep Mobiliteit. Vrijwilliger bij "Toegankelijk Dagje Uit";

-Salma Belmoussa (Den Haag) Ervaringsdeskundige, Stadssocioloog met een specialisatie in stedelijke toegankelijkheid.

 

De ZOOM-link vind je binnenkort hier.

 

Aanmelden?

- Email: carryonthemove@gmail.com

- Telefoon Annemieke: 06 55 98 50 99

- website MOVE IT(s)

- Facebook event

 

Let's MOVE IT(s)!