Klacht over ontbreken toegankelijke toilet

Ik heb een klachtbrief geschreven naar een locatie waar ze geen toilet voor gehandicapten hebben.

Beste eigenaar van … ,

Ik ben op uw terrein geweest en heb helaas geconstateerd dat u geen toilet heeft die ook geschikt is voor mensen met beperking of chronische ziekte.

Ikzelf ben afhankelijk van een elektrische rolstoel.

Uw staf heeft wel haar uiterste best gedaan om mij van dienst te zijn, waarna een zoektocht is geweest naar een geschikte toilet in de buurt. Die hebben ze uiteindelijk gevonden maar de weergoden werkten mee. Het was mooi weer dus was het wel te doen om mij te verplaatsen naar een andere locatie maar het zou echt veel fijner zijn geweest als ik gelijkwaardig net als al uw andere bezoekers op uw locatie terecht kon.

Helaas denken nog teveel mensen dat als er geen persoon met een beperking naar hun locatie komt, dat het dan ook niet nodig is om rekening met hen te houden. Maar misschien blijven ze daarom wel weg.

Ik hoop met deze brief te bereiken dat u wel een Integraal toegankelijk toilet zal plaatsen. Om u op weg te helpen stuur ik als bijlage de richtlijnen en de tekening mee die volgens de Integrale toegankelijkheid standaard, ITs, gebouwd wordt. Overigens is het niet zo dat mensen die niet afhankelijk zijn van zo’n toilet, er geen gebruik van mogen maken. Uitgangspunt is Inclusief en Design for All. Dus als u ruimte tekort komt biedt een Inclusie toilet juist de mogelijk voor iedereen om er gebruik van te maken. Maar heeft u wel de ruimte dan zijn gescheiden toiletten wel veel beter.

Ook stuur ik als bijlage mee het Handboek Evenementen van Amsterdam als voorbeeld misschien bruikbaar voor evenementen in de toekomst.

In Amsterdam kan men subsidie vragen voor het verbeteren van de fysieke- en sociale toegankelijkheid. Wellicht bestaat zoiets ook in Delft?

En als laatst verwijs ik naar de volgende 2 links:

1.   Artikel 9 Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap, New York, 13-12-2006

2.   Artikel 3.1 over het aanbod van goederen en diensten voor mensen met beperking

Misschien kunt u het gebruiken bij het indienen van een aanvraag.

Van harte hoop Ik dat u zal meewerken aan de implementatie van het VN verdrag Handicap en een maatschappij die ook rekening houdt met gehandicapten.

Ik blijf graag op de hoogte.

Erop vertrouwende,

met vriendelijke groet,

Caroll Sastro (alias Carryonthemove)  👩🏾‍🦼

voorzitter platformgehandicapten.com

 

Initiator MOVE IT(s)